27.7.10

malam nisfu sya'ban....

sekarang pukul 3.38 a.m..tapi masih gatai nak tulis blog...

lain orang lain niat dia..
ada yang belajar sebab nak dapat 4 flat..(tu yang penyebab tension..)
ada yang belajar tapi dipaksa...(tu sebabnya ilmu tu tak diabsorb degan baik...)
dan macam2 lg...
jadi,saya cuma nak ingatkan diri saya dan lain2...
kalau belajar tu pergi kelas ke menuntut ilmu apa2 ke(yang baik2) pastikan niat kerana Allah ok!!!baru la ilmu Allah tu diberkati..
sebenarnya....ilmu agama yang wajib dipelajari tapi kita mostly belajar tentang science je...so,sambil2 kita belajar tu sebenarnya kita kuatkan lagi iman kita ni...sebab kita akan understand more about Allah's attributes....hehe macam biology chapter 1 kat uia ni... =p
islamic science: knowledge that leads us understand that Allah is THE ONLY CREATOR of the universe..and study of phenomana that proof His existence...

'READ,IN THENAME OF THE GOD AND CHERISHER, WHO CREATED.."
(surah al-Alaq)

eh..tapi macam xdek kena mengena dgn tajuk kat atas tu...
mmm,kalau korang baca yasin mesti laju je kan?maksudnya tak tengok meaning dia...cuba malam ni baca sambil tengok meaning dia...baru ada feel...ok..nyte wassalam