19.11.10

aidiladha...

hari aidiladha,kakakku masak nasi minyak la,roti jala la...sedap..
dia pandai masak macam2...cheese cake ke kek coklat ke cakap je apa2 dia boleh masak....huhu

jadi ni sebuah cerita untuk kakak kakak ku hehehe



ni anak buah ku,,,,umur tak sampai 2 tahun jangung..sebab dia tengah makan jagung
meh-meh makan!!



sebelum makan baca apa?????


baca bismillah maksu....

maksu=pandainnya~hahahahaha
malu-malu selepas menerima pujian...
sambung makan lagi...


ahhh...pedas!!pedas!!
sampai meleleh air mata...
jagung mana ada pedaslah!!!! nyum..sambung makan..

the end(tahpe menda tah)

kuew teow kungfu

nak simpan supaya tak lupa cara nak buat walaupon senang..
jom try!!!campak-campak je dalam periuk siap hehe

kuah/sup kungfu
1)minyak,2 bawang putih,3sudu bawang yang dah blander..
2)masukkan yam ke sotong ke...udang ke..fishball ke..
3)then,letak sos tiram sebati dengan bahan-bahan
4)masuk air dalam 2 setengah gelas besar
5)lima batang cili padi kecik warna hijau,gunting-guntingkan dia...
6)buh kicap secukup rasa,buh sos tiram lagi secukup rasa..letak garam satu susu kecik,n cube ayam 1
7)pecahkan telur..pastu masukkan...godek-godek godek
8)dah mengelegak letak tepung jangung dengan air sikit untuk pekat..
8)masukkan segala sayur...SIAP!!!

sedap!!!


kuew teow
1)rendam jap,basuh2 sikit
2)pecahkan telur..letak black pepper skit..lada sulah and campurkan kuew teow dalam telur tu..
3)then gorengkan dia seperti goreng telur......

agak tak kemas ye..hahah

SELAMAT MENCUBA!!!