14.10.10

nak post ke tak nak?

idea nak tulis tu macam-macam ada....
tapi nak share tu kadang-kadang fikir ada ke orang nak baca..tah sapelah nak baca kan..
kali ni special sikit... nak post pasai experience exam baru-baru ni..

T.E.N.S.I.ON
dah biasa dengar kan..kan best kalau takde exam..tapi bila takde exam kita belajar main suka hati kita je..
at the end, purpose pembelajaran untuk satu topic tu tak tercapai..


sehari sebelum exam..
teet teet,.teet teet..(msg)
"Cgr2ltions!good news 4 CFSIIUM stdnts.final exam hve been postpon ths year!to,confirm kindly log on to www.stopdreaming&startstudy.com.my okay!!! "
baru je nak happy tapi tak mungkin uia memberi berita sepelik ini...baca betul2 website dia... dussshhhhhh!!!!

bila ada exam,ada soalan..macam-macam jenis ada..belit sana belit sini...sampai sembelit jadinya (tipu je)..barula kita terfikir "oh,topic ni nak cerita pasai ni rupanya" (dalam dewan peperiksaan pulak tu)
ni my experience =p takpe at least saya dapat hidayah akhirnya...huhu

ok..atas ni baru pendahuluan sebenarnya... =p (sape tak larat tak yah baca dah haha)
sem lepas sebenarnya banyak subjek berat..(core course)
jadi tiap2 minggu asyik kuiz je...kadang2(macam selalu je) seminggu ada 3 kuiz..
paling teruk terkena hari yang sama...

then fikir punya fikir saya hantar msg kat FB madam com..untuk tangguhkan kuiz..
wah...madam sangat2 tolerate dgn group 64.. i love u madam azlina!! thanx ajar computer 1 yang sangat menarik~kihkkih computer tak menarik sebab banyak kena hafal..kalau salah sikit confirm wrong answer (untuk final je).. kuiz : madam baik~ =p

ok contohnya..what is zombie?
ape jawapan saya?disebabkan nota saya terlalu ringkas and perkataan tu macam tak penting je,saya baca sekali lalu je..maka taram lah jawabnya..(jawapannya:all type of virus,trojen and......sampai 3 line hentam buat ayat sendiri) jwpn sbnr ::remotely control computer..tet tu je ok!

sebelum cuti raya,asyik kuiz..kuiz..kuiz..jadi bila dah cuti raya(study week sekali)
cutilah sepuas puasnya..hehe

conclusion
paper physics sama hari dengan paper com..
jadi study com sehari sebelum paper..menyebabkan 3 bab tak khatam...hehe

study physics 2hari je...ok la tu kan..dan menyebabkan te stuck waktu dalam dewan bila dah sampai soalan structure..and graph soalan dia pelik..maka saya pon angkat tangan...rupanya graph tu memang salah..adoi..soalan tu menyebabkan segala fomula yang di apal jadi tunggang langgang..n hati ku berdegup-degup saat itu jua seperti nak bangun tinggalkan kertas dan dewan..
(feelin2)
fuh..lagi 5structure tak jawab lagi nih!masa tinggal bape minit je..akhirnya berjihad jugaklah khatamkan soalan..

biology1 study sehari sebelum paper,kesannya? memang best bila dah tempoh tapi waktu tu memang TENSION bangat..subjek ni mana boleh baca last2 minute..abes semua orang i call untuk menghilangkan ketensionan..sebab apa?waktu tu dah rasa taknak baca langsung dah..sebab banyak sangat...lagi 6 bab tu tak hafal +tak baca...bila buka satu bab alih bab lain...last2 tak abis 1 bab...finally tengok semua orang masih berjuang..and sorang kawan ku ini farah adibah hehe dia kata selagi tak masuk dewan sempatnya baca...okeh! tq farah bagi semangat...akhirnya baca punya baca...memang bab last=biotech tu baca ala kadar jer...
kalau masuk esei memang confirm tak jawab...kalau masuk objektif(memang banyak masuk pon)
try n error jelah...
alhamdulillah, waktu dapat soalan esei tu intai2 kejap hehe selamat la takde biotech..

msg..teet teet...teet teet.
"insyaALLAH result akn kluar pd 15hb..solat hajat n baca yasin..sila 4ward kat semua stdnt uia..slm"

ok..adakah msg ni betul??takpelah yang penting JANGAN TANYA RESULT SAYA
sem yang paling =exam final macam bukan exam je,...haha

GOOD LUCK SEMUA... =p =p =p