2.5.12

sebelum kahwin kena pandai masak!

coklat handmade kakak ke 2 untuk tunang dia hehe.kat kedai mahai tau..
kek coklat bawak kat seseri n waktu kat pj dulu ahaha
chicken chop..tapi gamba black paper dia xdek.tu yang sedap tu..
masakan pertama yang saya belajar.but then dah luperrr laaa haha learn by heart next tyme!
assalamualaikum satu malaysia..
disini saya ingin menceritakan kepandaian mak dan kakak-kakak saya memasak! jengjeng..

ok sebelum ni ingat nak tulis blog in english.but then saya nak spend masa yang sikit je untuk post kali ini.jadi typing in malay lah jawabnya, =p

waktu cuti 2011 dulu selama 5bulan rasa sebelum masuk main campus ni.sepatutnya ilmu memasak itu patut diturunkan kepada saya.tapi malangnya kakak saya yang rajin itu selalu saja masak kat dapur. balik2 kerja je dia dah siap masak,tolong mak kat dapur.saya ni anak bongsu jadi lambatlah belajar memasaknya.

pendek cerita kakak saya tu baru je kahwin bulan 3 ni..untung dia.dia pandai masa,suami dia pandai masak.ayah mertua dia pandai masak...waaaaaaaaaaa.saya?bilakah?hahaha doa-doakanlah.taknak makan makanan kat kedai je.masakan sendiri lagi bersih.. =p

resipe masakan yang kakak saya masak?semuanya diturunkan oleh mak saya..tapi bab2 masak kek tu dia belajar kat politeknik merlimau.. nak apa2 saja.mintak jelah kakak saya tu masakkan hehehe
"Kaklang nak kek coklat..,nak bawak g asrama." , "Kaklang nak cheese cake.. kaklang nak chicken chop. kaklang nak cheese tart..kaklang nak ayam masak merah..." HEHEH tulah dialog saya bila saya mengidam hahah

now,dia dah kahwin..sebelum saya start alam pekerjaan baik saya belajar masak! hayya bina!!!

i love my mother and sister...mereka pandai masak!!!hahah
masakanmu mencuri hatiku..
jadi me??kena la belajar masak untuk tarik hati suami.haha (xdek suami lagi pon)

sekian, i love you my mom n sisssss.....(2SIS)hahah bubuy!!!