29.8.10

baitul ehsan cheras

alhamdulillah...semalam 18 ramadhan 1431H..berpeluang join iftar kat rumah anak yatim dan fakir miskin di baitul ehsan cheras..akhirnya...huhu
sebelum ni under PERKIM tak dapat join adala sebab-sebab tertentu...
seronok-seronok sebab dapat grab peluang ni..insyaAllah ada rezeki boleh pergi lagi...=p



ni baru mula...lepas tu sesi ice-breaking..Ya ALLAH semuanya pemalu...average umur dari 6-17tahun..
yang 6tahun pergi tadika...7-17tahun pulak belajar tahfiz..baguskan??
ada yang yatim..ada yang ada mak ayah...tapi fakir miskin..ada yang takda mak tapi ada ayah...tapi ayah dia halau dia..umm...macam-macam...takpelah lagi bagus dia kat situ..kan dah boleh jadi hafiz n hafizah gitu...

sesi dalam group..jannatul firdaus


awal-awal tu semua malu-malu lagi..lepas tu sesi mewarna pulak..tapi brothers punya group  dah terus main game..so,dorang jadi hyperactive!tapi..group sisters lepas main colour-colour diorang jadi..zzzzz
patotnya kena main game dulu bagi diorang active sikit..
 
bagus2 brothers punya paling seronok habis semua belon diorang kebas...tak banyak gambar game brothers ni je yang ada dalam handphone...yang lain dalam main camera..




lepas sembahyang asar,sisters panas-panaskan lauk nasi semua...tapi gamba kat dapur tak banyak..maklumlah semua tengah sibuk hehe tapi ada je dalam main camera,malangnya takda kemudahan bluetooth antara camare dan handphone..
orang kuat catering hahah

waktu ni diorang active lagi...huhu



lepas terawih sama-sama...closing ceremony pulak ..
''ABANG,NANTI HARI RAYA ABANG DATANG LAGI TAK??''
ada yang tanya macam tu...tak tau nak jawab apa... =p insyaallah kalau ada rezeki..
sesi bagi hadiah..eh olok2 jer....gambar betul-betul kat main camera

ni sebelum bertolak semua excited eh
ok kalau ada peluang nak pergi lagi..insyaallah...wassalam

3 comments:

  1. mmg bez pon...giler punyer bes..

    haha..lawak ah gambar ak!

    ReplyDelete
  2. syazwan:memang best pon!!kihkihkih rugi xjoin~


    wan:tu pon dah edit mana yg patot..selamat dunia akhirat~

    ReplyDelete