26.11.10

life is so unpredictable (ONE)

salam semua,
hari ni nak share something..

situasi 1

si A selalu berdating dengan si B dekat sekolah...
dalam kelas ke kantin ke mana-mana mesti ada mereka berdua.
di sekolah mereka adalah sepasang kekasih yang dikenali ramai.

kawan si A pulak seorang perempuan biasa iaitu si F
boleh dikatakan si F ni lebih baik dari si A.
tak pernah berdating,tak pernah bercinta.

malah si F ni berasa benci dengan perbuatan si A.

beberapa tahun kemudian,setelah masing-masing melanjutkan pelajaran
di universiti.

siapa tu?s eorang perempuan asing yang tak pernah mereka lihat di kawasan perumahan mereka.

ramai yang tertanya-tanya siapakah gerangan yang memakai jubah dan bertudung labuh beserta purdah itu.
sangat-sangat sopan, cantik..lembut..

persoalan mereka terjawab apabila memandang mata perempuan asing itu.
ya..dia adalah si A,yang dahulunya terkenal dengan kisah percintaan bersama si B di sekolah.

manakala facebook si F menunjukkan  in relationship with si Z..
dahulunya sangat membenci perbuatan itu..dan akhirnya dia yang terjerumus ke arah itu.


PEOPLE  CHANGE.

surrounding kita sangat memainkan peranan..
si A berubah kerana pengaruh baik rakan-rakan SEKELILING dia.

si F berubah kerana pengaruh teman-teman kolej yang menjadikan "COUPLE" sebagai trend.

ni sekadar contoh salah satu situasi yang saya tengok sendiri,
banyak lagi situasi berbeza-beza yang berlaku..

jadi,sebelum lidah kita ni berbisa mengeluarkan kata-kata,
tengok-tengok diri kita dulu ye..takut terjebak pulak in the future nanti...

so,DECIDE NOW!!!! choose the right path...insyaAllah

3 comments:

  1. macam kt lah kot...dlu lembut..skunk kasar sbb kawan ngan amal..kan??kan??hehe

    ReplyDelete
  2. everybody's changing but I don't feel the same~


    anyhow, you'd been tag. http://nomadmelayu.blogspot.com/2010/11/contest-kids-baby-photo-contest.html

    ReplyDelete
  3. wan=wan bkn semula jadi kasar ke....hehe
    kalau nak check gigi tak nak jumpa wan ah..nanti u put a lot of pressure..cewah

    ReplyDelete