21.10.10

saya pernah fail..

sedih kan kalau fail dalam exam..macam-macam jenis exam ada...exam nak masuk mrsm..exam spm,exam nak naik pangkat,..saya pernah rasa kot fail dalam exam ni..memang teruklah kena marah.. bukan apa sebab exam ni melibatkan duit..ish3 membazir duit mak bapak je.. nanges tak tentu pasal jadinya...tapi apa yang penting??exam paling besar sekali iaitu hidup kat dunia ni...(ingat tu amalina!)kalau fail neraka jawabnya(nauzubillah)...kalau pass,gembira besarlah orang-orang itu....(syurga baginya)

tapi.....kalau fail waktu midsem form4 memang tak menangis pon..haha lumrah alam..sebab apa?usaha pon takde redha jela..tak habis jawab exam lagi dah lentok habis...(zaapp!!!!kena penampar dari belakang oleh miss vas)haha boleh dikatakan satu kelas yang tido sebab tak gety jawab..maklumlah kami masih freshy lagi waktu form 4...

setiap pagi bertungkus lumus,gosok gigi,mandi,siap-siap,makan..tunggu orang ambik..(eh macam orang tu je yang selalu kena tunggu)...sampailah ke tempat belajar...HARMONI sungguh temapat pembelajaran tu..start dari tak tau ape-ape langsung...selama beberapa jam sahaja proses pembelajaran(tak ingat la pulak brape jam),onak duri liku yang dilalui..maka exam pon tiba...

saya pon tunggu....

dan terus menunggu.....

...
......
..........
..............
..................
.......................

aishhh bile nak start exam ni???
zaaaappp!!!!!!!!!!!!rupenya salah tempat peperiksaan...
dan seorang cikgu ni memarahi saya sambil berjalan menuju ke tempat sepatutnya...
semua orang muka bengis.....
...
....
......
.......
..........
tapi masih diberi peluang untuk ambil exam itu...sungguh lucky bukan?
umm..exam ape ni??
exam bermula....
gabra...tension..sedih...mengantok..semua ada bila dah kena marah....huhu

perjuangan baru nak bermula....
zazzzz.......
...
......
..........
tergelincir ke belakang...
belum mula lagi dah fail!!!!!!!!!!!!!
sedih tak terkata....
selama ni,latihan demi latihan semuanya well done...
tapi exam sebenar.....fail..
sedih tak cerita ni??(aishh feelin sorang2)


pengajarannya=sebelum exam bertenang baca selawat banyak2,yang penting preparation perlu ada kalau nak expect flying colours...

kesudahannya....saya call ayah
"ayah...fail...(air mata mengalir laju)" ,tak sempat nak sambung dah teresak-esak...aishhh dah tak malu dah dengan orang yang dok tengok-tengok...

ok panjangnya...sambung esoklah..~!!!!!

jap..
nak tau ke kisah selanjutnya???
kalau nak cakap tau......saya sedia mengepost cerita selanjutnya......

.



man jadda wajada..
ok..alhamdulillah dapat jugek post..
um..tapi tak best sebab ni old editor..takleh nak potong-potong kalau cakap sorang-sorang..
yang updated editor tu macam merajuk je..tak pelah asalkan dapat sambung cerita kan???

disebabkan cerita ni sedih kita pasang lagu korea sedih-sedih ok?

jap-jap hari ni hari jumaat..pakai baju baru-baru wangi-wangi ye...
have a good day...don't make any sins today...caiyok!!!!!
lagi 1,selawat 100 kali...banyak2 kali pon takpe...

sambungan cerita post sebelum ni...(anda dilarang baca post ni jika dibawah umur)
nak baca jugak??baca post
sebelum ni dulu ok???klik kat purple tu...

ok kita tuka nama exam tu kepada test eh...baru nampak tak besar sangat exam dia...huhu

ps=wan zeyda...sori padam comment nanti tak surprise!!!hehe dah betol dah tu...sshhhhh...
sabar-sabar cerita tak habis....


bila dah habis test 1, test ke-2 pon tiba....
sambil teresak-esak...cover balik muka buat-buat tak nanges...
but then,sorok macam mana pon nampak ok...sebab ni nanges tahap tak malu punya..hahah

pengawas periksa=kenapa awak nages?

budak nanges=tak dek pape...(ai,selamat yang ni tak garang)

pengawas periksa=cuba cakap dengan saya,awak nak lulus ke tak nak...

budak nanges=oh takder, tadi test 1 saya fail...(amboi,sunghee haty je nak fail kan orang...)

pengawas periksa=dah-dah tak yah nanges,disebabkan awak tengah sedih sekarang,awak boleh
pilih nak 'soalan' mana yang awak nak untuk test 2 ni...


ok,perbualan ni sebenarnya panjang lagi...buat pendek-pendek je(orang malas,jangan jadi macam saya =p )

wah,bagus-bagus....dapat pilih ni yang best nih,saya pon pilih 'soalan' yang senang...
peluang jangan dilepaskan,asalkan LULUS!!!!!!

test..punya test....cube teka ni test apa sebenarnya?????
.............
....................
...............................

.............................................
..............................................................


pengawas periksa=awak ni,bawak macam apa taw,macam sepasang kekasih yang
sentimental tengah bercinta-cinta gitu...cuba bawak laju sikit.....

budak nanges=(diam je tanpa mengikut arahan,)


orang kata.....jalan kampung mana boleh bawak laju-laju nanti fail wohh walaupon disuruh..
dia nak test kita je tu...dapat tips???

pengawas periksa=aishh mengantok la saya...(dia membebel....ok layan je...i don't want repeat again this test)

ok rasanya dapat tangkap kot test apa yang saya fail ni??heheh

ok....BERJAYA!!!!! enjin tak mati...dan sampai ke tempat permulaan balik....
cikgu yang marah-marah tu pon menyambut kepulanganku...dia tengok kertas...(oh,lulus budak nanges ni) mesti dia rasa bersalah buat i menangis......haha apa-apa jela asalkan ni lulus...

then TEST 1 tu sebenarnya test dalam litar..macam bukit..parking...3penjuru..
so,baru nak mula dah tergelincir kat bukit...sedih kan???

balik rumah...kalau fail mesti kena marah..betol tak..tapi ni tambah terkilan sebab kena bayar rm 180 untuk repeat test...sedih3...tragis...

REPEAT TEST=MUMTAZ...!!!!!!!
(jangan harap nak repeat lagi)trauma kot....haha

ps=tapi masih ada lagi kawan-kawanku yang pernah repeat sampai 3 kali..mesti lagi sedih kan...

ok.ada situasi ni dimana si A fail test 2=luar litar)
dah start jalan...cantik je...dah jauh dah...tiba-tiba dia terjerit.. ''ALAMAK!!!!!''

jpj tu pon tanya kenapa???

''TAK PAKAI TALI PINGGANG....''

sangat berterus terang...(jpj tu pon tak perasan dia tak pakai,siap dah lepas jalan kot)kalau tak pakai tali pinggang teros FAIL ok..hehe jadi yang belum ambil test jpj ni...ingat betul2 ye...



kami yang rajin ini telah selamat jalan kaki n bermain di pantai....mereka-mereka ini pula sangat rajin  bawa kereta maka kereta pon tersangkut.....

kereta= milik nenek si A.....
driver= not me (orang yang takde lesen bawak)
penumpang=seramai
8orang(semua orang akan pandang kereta ini...mungkin mereka berkata
                     
''ini kereta gen2 ke kereta nisan??"
lokasi=pantai kuantan
masa=selepas spm

THE END~

kalau fail mesti ada hikmahnya...jangan putus asa dan terus berdoa...kejayaan pasti milikmu di dunia dan akhirat amin....

5 comments:

  1. sambung2..can't get the idea of the story at all...hoho

    ReplyDelete
  2. memang sedih..kena marah lagi kan..umm dah try nak post baru tapi kat content dia macam lambat loading...tak taula masalah internet kot..

    ReplyDelete